"Ботев" (Враца) взе точка при гостуването на съименника си от Гълъбово - 1:1 в мач от 22-ия кръг на "Б" група. Въпреки частичния успех обаче тимът на Адалберт Зафиров остана на 13-о място в класирането с актив от 24 точки, с една по-малко от първия отбор над чертата - Верея, който измъкна 0:0 при гостуването на Локомотив (Горна Оряховица). "Ботев" (Гълъбово) е с 29 точки и също е застрашен от изпадане.

Мачът в Гълъбово не предложи кой знае какъв качествен футбол. Битката по терена беше основното, което гледаха неколцината зрители. Домакините откриха в 35-ата минута, когато техен пробив позволи на Винков да стреля, а отбитият удар беше върнат в наказателното поле пред Христо Митов, където играч на домакините вкара за 1:0. Тъй като резултатът устройсваше домакините, второто полувреме те накъсаха играта и зачакаха последния съдийски сигнал. Петър Альошев в 77-ата минута обаче ги попари с изравнителен гол с глава, дошъл след центриране от ъглов удар.

По този начин врачани спечелиха първа точка на чужд терен през тази година. В събота избраниците на Адалберт Зафиров посрещат Пирин (Разлог) в домакински мач от 23-ия кръг, който ще се изиграе от 17 часа на стадион "Локомотив" в Мездра. "Ботев" (Гълъбово) пък няма да играе и ще запише служебна победа с 3:0 срещу Спартак (Варна).