В "Ботев" (Пд) са заредени с оптимизъм за новия сезон. Това обяви пред журналисти старши треньорът на отбора Петър Пенчев. Наставникът призна, че все още не е ясно оставали капитанът Иван Цветков или спира с футбола. Пенчев е провел разговор с него и сега всичко зависи от нападателя.

"Разговарях с Адам Стаховяк и Томаш Иршак, които ми заявиха, че ще си търсят други отбори. Същото важи и за Мариян Огнянов, който продължава кариерата си в Румъния. Напускат ни силни футболисти. С оглед на нашите възможности, ще направим всички възможно да привлечем качествени попълнения.

Разговарял съм с много футболисти, повечето от тях изчакват отговори от чужбина, други имат валидни договори. Две момчета сега ще започнат с отбора. Търсим футболисти на офанзивни позиции. Такива искахме да привлечем и зимата, но не успяхме. Моята идея е да имаме група от 20 полеви състезатели и трима вратари. 5-6 момчета от юношите, които се представят най-добре, ще тренират с нас. Пламен Николов ще подпише нов договор", коментира Петър Пенчев.

Относно Алекс Колев и Даниел Златков той заяви, че ще разчита на тях за новия сезон. Наставникът на "жълто-черните" взе отношение и по финансирането на клуба.

"Имаме уверението на ръководството, че нещата ще се нормализират. През пролетта имаше малка криза, но вече получаваме всичко навреме. Имаме уверение и за премиите", каза Петър Пенчев.

На проби в Ботев пристигна бившият нападател на Пирин и "Левски" Даниел Младенов, който за последно игра в Оборище (Панагюрище). В заниманието се включиха общо 14 полеви и двама вратари.