Вицешампионът на Индонезия Персипура (Джаяпура) иска да привлече българина Иван Колев за треньор на тима от следващия сезон, обявиха медиите в азиатската държава.
 
57-годишният специалист в момента е начело на Славия. Той пое „белите“ в началото на септември, след като подписа двегодишен договор с клуба. Индонезийските медии не поясняват дали Персипура ще плати трансферна сума на Славия, ако успее да убеди българския треньор да се завърне в клуба.
 
Ръководството на Персипура не е доволно от представянето на тима под ръководството на бразилеца Джаксен Тиаго, който изведе отбора до финал за титлата в първенството, но загуби от Персиб след дузпи в петък (7 ноември). Тиаго е начело „черните перли“, както е прозвището на клуба, от 2008 г., но шефовете са решили, че е време за промяна.
 
Иван Колев беше начело на тима от Джаяпура за кратко през 2007 г., като престоят му в клуба беше прекъснат заради назначението му за селекционер на националния отбор на Индонезия. Треньорът на Славия е познато име в страната, където е бил начело още на Персия (Джакарта), Митра Кукар и Шривиджая.