В крайно съмнителен мач Литекс разби с категоричното 9:2 "Ботев" (Враца). Срещата бе от 7-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години, а след победата "оранжевите" се озоваха на 2 точки зад лидера ЦСКА.

От "Канал 3" информираха, че са получили сигнал за онлайн залози на полувремето в няколко букмейкърски къщи в интернет. Едната е известна европейска букмейкърска къща, а другата е азиатска. Извадките показват, че на почивката при резултат 5:2 за Литекс се е предлагал коефициент 1,66 за над 9,5 гола в мача. Това означава, че при 10 отбелязани попадения, се изплаща печалба. В 65-ата минута при 6:2 за "оранжевите" букмейкърите предлагат коефициент 6,00 за точен резултат в края - 2:9, както и се получава всъщност. В 72-ата вече е 2:7, а десетина минути преди края Литекс води с 9:2 и залозите са блокирани.

"Откъде да знам дали срещата я има в заложните къщи", заяви потърсеният за коментар изпълнителен директор на "Ботев" (Враца) Пламен Николов.

"В София съм, не съм гледал мача. Много просто си го обяснявам това 2:9. Просто сме играли безобразно и с човек по-малко, тъй като едно от момчетата ни се е контузило, а вече са били извършени трите смени. А и нашите са с по 1-2 години по-малки от юношите на Литекс. Двубоят трябваше да се играе вчера по програма, но знаете, че на стадиона ни имаше мач от "А" група - равенството 0:0 с Миньор. Лично аз го смених за днес. Никой от мъжкия отбор не е играл в срещата. Още утре ще бъдат събрани всичките треньори и футболисти в школата, за да бъдат проведени разговори", каза още бившият национален вратар.