ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Руският енергиен гигант "Газпром" е готов да инвестира в българския футбол, но не в ЦСКА, а в "Левски". Това обяви шефът на мощната компания Алексей Милер, който е на посещение у нас. В негово присъствие и това на премиера Бойко Борисов и енергийния министър Делян Добрев беше подписан протоколът за окончателно инвестиционно решение за изграждането на газопровода "Южен поток" на наша територия.

"Ще обсъдим възможностите за финансирането на "Левски" в зависимост от размерите на сътрудничество. Смятаме, че това е един напълно правилен подход. Такова сътрудничество ще сближи още повече нашите страни", обясни Милер.

БЛИЦ припомня, че "Газпром" беше спряган за спонсор на ЦСКА, като преди време Бойко Борисов обяви, че навива компанията да инвестира при "армейците". Премиерът дори беше заявил, че руснаците се дърпали, тъй като спонсорирали само отбори със сини екипи. Новият шеф в ЦСКА Георги Илиев-Майкъла пък отсече, че на Борисовата градина са готови да сложат сини звезди на червените си фланелки, но срещу 10 милиона.

На пресконференцията стана ясно още, че "Газпром" може да заделя средства и за художествената гимнастика, след като загадъчно Бойко Борисов каза: "Вицепрезидентът на "Газпром" Александър Медведев пък харесва гимнастиката."

Шефът на "Газпром" пристигна в България