Стадион "Георги Аспарухов" заприлича на тресавище в дните след мачовете от изминалия сезон. Сектор "В" бе обрасъл с високи и гъсти бурени. Фенове организираха спонтанна инициатива за почистване на съоръжението. На "Герена" днес пристигнаха дори хора от провинцията.

Още в ранните часове феновете се събраха с чували, ръкавици, инструменти и заредени с много ентусиазъм се захванаха с разчистването на бурените и храстите. Инициативата на привържениците бе уважена от изпълнителния директор на клуба Константин Баждеков, който също се включи в почистването.

"Искам да ви поднеса искрената си благодарност за това, което правите днес. Именно такива инициативи показват колко силна е „синята” общност, когато е обединена и колко много можем да постигнем, когато сме заедно. Времената са трудни и само когато клуб и фенове действат като едно цяло ще успеем да се върнем на върха”, заяви Баждеков пред събралите се фенове.

Привържениците заявиха своята готовност да помагат с каквото могат на клуба и занапред да превърнат подобни инициативи в традиция. Активно в почистването се включиха и много деца.