Феновете на "Ботев" (Пловдив) не искат и да чуват за идване на Валери Божинов в любимия им клуб. Негативните настроения срещу национала са породени от факта, че той няколко пъти демонстрира пристрастия към кръвния враг Локомотив (Пловдив). Миналата година Валери дори тренира на "Лаута" и се снима с екипа на "смърфовете". Нещо повече - обясни се в любов към "черно-бялата" идея пред малчугани в края на юни.

Един от най-добрите му приятели пък е страстен фен на Локо (Пд) - скандалният рапър Ванко 1. Бившият пандизчия придружаваше национала при всичките му появявания на стадиона в парк "Лаута",

"Божинов няма място при нас, да отива в Локомотив. Той е от вражеския лагер", отсякоха ядосано фенове на "жълто-черните".

В същото време тръгна слух, че нападателят бил готов да играе без пари в "Ботев" (Пловдив). Божинов споделил това в един от телефонните си разговори с треньора на "жълто-черните" Станимир Стоилов. Валери обявил пред Мъри, че иска да играе под негово ръководство на "Колежа" и е готов да го направи дори без да взима заплата.

Както е известно, Божинов има договор със Спортинг (Лисабон) до лятото на 2016 година, но шефовете на португалския гранд не го искат на "Жозе Алваладе".

"Моето мнение за Валери е повече от отлично. Той е голям талант", отсече Станимир Стоилов вчера пред БЛИЦ, след което и Александър Александров потвърди, че има вариант Божинов да заиграе при "канарчетата". Спортният директор на клуба каза, че също е провел разговори с нападателя на националния отбор на България и се очаква развитие по въпроса с пристигането му в "Ботев".

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ


3_2.jpg