Част от футболистите на "Ботев" (Пловдив) направиха разтоварваща тренировка в свободния от приятелски мачове петък. Макар да се намират в серия от три контроли за четири дни, „жълто-черните” отново се подготвяха двуразово преди двубоя срещу Словачко, който е днес от 17:00 часа.

Сутрешното занимание бе по познатия вече маршрут от стръмни, но и доста красиви хълмове край хотел "Фалкенщайнер". И докато играчите тичаха под ръководството на кондиционния треньор, спортният директор Сашо Александров, помощникът Александър Димитров и домакинът на отбора Георги Чакъров щурмуваха баирите яхнали велосипеди.

Следобедната тренировка се проведе на помощния терен на стадиона в Бад Леонфелден под почти непрестанен дъжд. Футболистите, които натрупаха повече игрови минути в мачовете с Дукла и Макаби повдигнаха тонуса си с джитбол, докато записалите по-малко време на терена в първите две контроли тренираха по-интензивно.

С втората група се пусна и спортният шеф на "Ботев", който обаче не издържа на изкушението и след края на тренировката предизвика на дуел над мрежата двойката Сашо Димитров – Иван Цветков. В тандем с Лилчо Арсов, директорът на „жълто-черните” показа, че все още е във форма и се наложи над опонентите с 2:0 гейма.