Екскурзията за привържениците на "Ботев" (Пловдив) за баража срещу Спортист (Своге) ще бъде безплатна. Феновете, които се запишат за организираното пътуване до София, ще заплатят само 5 лева за билет за мача.

10 автобуса за тура до столицата ще осигури Община Пловдив, стана ясно след среща между представители на градската управа и ръководството на клуба. Ако капацитетът им бъде запълнен, разходите за останалите рейсове се поемат от ПФК "Ботев".

Заявки за екскурзията ще се приемат от понеделник сутринта до 12 часа в сряда в магазина за фен-артикули на стадион „Христо Ботев”. Автобусите потеглят за София в 13:30 часа.

Мачът "Ботев" (Пд) – Спортист е в сряда (30 май) от 17:00 часа на стадион "Славия". Заради работния ден и неудобния начален час, от общината призовават работодателите в Пловдив и страната да разрешат на служителите си, които искат да подкрепят "канарчетата", да отсъстват от работа в следобедните часове.

Привържениците на "Ботев" ще бъдат настанени в сектор „В” на стадион "Славия". Така бултрасите ще подкрепят отбора в баража за влизане в „А” група от еквивалента на Трибуна Изток в столичния квартал "Овча Купел".

Билети за „жълто-черните” фенове в София ще се продават на касите пред сектор „Б” и сектор „В” на стадиона, както и на касата до магазин „345” на автогарата в "Овча Купел".