ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Адвокат Георги Иванов оглави ФК Марица, след като бе избран за председател на Управителния съвет на клуба. Той представи проекта си за развитие на тима от Кършияка. Иванов почти сигурно ще бъде избран единодушно за шеф на Марица на Общото събрание, което се провежда в хотел "Санкт Петербург". Той е представител на "Лев Корпорация", оглавявана от обвиняемия по делото "Октопод" Алексей Петров.

Останалите четирима членове на УС на пловдивския клуб, който сега е в четвърта дивизия, ще бъдат бившият шеф на РДВР-Пловдив Илиян Йорданов, бившият футболистът Красимир Димитров, бизнесменът Димитър Христев от "Делта консулт" и неговият помощник Христо Петров. Георги Иванов заяви, че проектът е 4-годишен и плановете са Марица да влезе в "А" група, както и да се организира ДЮШ на клуба. За целта ще бъдат инвестирани милиони левове в Марица, а основно парите ще дойдат от Израел. Ще се купуват млади играчи.  

На Общото събрание на ФК Марица се заформи лют скандал, съобщи plovdivskinovini. Първата разпра беше дали да бъдат приети 36 нови членове, сред които Красимир Димитров, Кирил Андонов, Евгени Курдов и други известни футболисти и да имат право на глас. Общинският съветник от ГЕРБ Георги Къчков, който представляваше Атанас Узунов, призова делегатите за спокойствие, но беше освиркан и подканен да напусне залата.

Кметът на Северен Ральо Ралев също пробва да въдвори ред, но срещу него скочиха Петър Курдов и други делегати, които го обвиниха, че не помага на клуба. Единият от тях дори заплаши, че ще заведе съдебен иск срещу Общинската администрация, защото децата тренират на стадион с кърлежи.

Ралев обясни, че е успял да осигури средства срещу гадините и призова делегатите да не се занимават с дребнави неща, а с проблемите на отбора. Но никой не го послуша и те продължиха да викат срещу него. Нервите на кметът не издържаха и той напусна залата. С него си тръгна разочарован и бившият треньор на клуба Владимир Фатов.

Допълнително обстановката се изнерви от факта, че липсваше микрофон и делегатите се надвикваха в залата.