"Левски" и Петролул завършиха наравно 1:1 и "сините" са без победа вече в пет поредни мача. Божидар Краев се разписа в 66-ата минута на седмата контрола от лагера в Турция, а в 80-ата българите допуснаха изравняване, като по този начин се разминаха с успеха.

Мачът на "Левски" срещу третия в елита на Румъния се игра при тежки метеорологични условия заради проливния дъжд, изливащ се над Анталия.

Избраниците на Стойчо Стоев повече могат да съжаляват за изпуснатата победа, тъй като по-сериозните положения за гол бяха пред румънската врата, която бе поразена само веднъж - от младия Краев, който с влизането си като резерва в началото на второто полувреме значително освежи и раздвижи атаката на "Левски". В 66-ата минута талантът получи топката в наказателното поле на Петролул, финтира противник и с точен удар реализира в долния десен ъгъл на стража - 1:0.

Чак в 77-ата минута дойде първата сериозна опасност за Пламен Илиев. Стражът обаче се намеси отлично и изби изстрел на Жорже Мареш. В 80-ата обаче Илиев само изгледа как топката попада в мрежата му, след като Стефан Велев не успя да я изчисти добре и Жорже Мареш отбеляза за крайното 1:1.

Наставникът Стойчо Стоев направи пет промени в титулярния си състав в сравнение загубата с 0:1 от Спартак (Миява) в събота. От първата минута отново започнаха националите Владимир Гаджев, Борислав Стойчев и Стефан Велев. Пламен Илиев бе титуляр на вратата, след като в предишните два мача по 90 минути пази Боян Йоргачевич. Сомалийското крило Либан Абди пък стартира за първи път, като зае мястото на Божидар Краев. Веселин Минев и Антонио Аниете не играха днес заради контузии.

Новото попълнение Либан Абди остави добри впечатления с играта си срещу Петролул, като на няколко пъти можеше да отбележи гол. Изгодни ситуации пропиля и голмайсторът на "Левски" в зимните контроли Валери Домовчийски. Нападателят днес не успя да отбележи и да затвърди мнението, че се намира във върхова форма.
 
Последната контрола на "сините" от лагера в Турция е в четвъртък - срещу украйнския Карпати (Лвов). Същият ден Петролул ще мери сили и с ЦСКА.

Контролата по минути - ТУК!

"ЛЕВСКИ" - ПЕТРОЛУЛ 1:1
1:0 Божидар Краев (66), 1:1 Жорже Мареш (80)

"ЛЕВСКИ":
23.Пламен Илиев, 15.Роман Прохазка, 31.Емил Нину, 5.Борислав Стойчев, 3.Аймен Белаид, 45.Владимир Гаджев (60 smqna.jpg Борислав Цонев), 77.Стефан Велев, 10.Мигел Бедоя, 11.Луис Педро (46 smqna.jpg Божидар Краев), 30.Либан Абди (72 smqna.jpg Радослав Цонев), 17.Валери Домовчийски
Треньор: Стойчо Стоев

ПЕТРОЛУЛ: 1.Пецаня, 2.Алценат, 3.Алвеш, 8.Сатли, 6.Бета, 7.Непому, 4.Филип, 91.Лукаш, 80.Тайшера, 21.Астафей, 9.Н`Кови
Треньор: Мирча Редник

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка