"Левски" постигна победа с 2:0 над Славия в мач от 16-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Благодарение на успеха "сините" оглавиха класирането с 40 точки, а "белите" и Чавдар (Етрополе) имат по 38. "Сините" обаче са с мач повече и ще почиват в следващия кръг. В същото време Славия ще гостува на Видима-Раковски, а Чавдар - на Литекс.

Старшите на "белите" и "сините" изиграха равностойно първо полувреме, в което пред всяка от вратите имаше по две положения. Стоян Георгиев обаче на два пъти пропиля възможностите за Славия, а Цветелин Тонев и Николай Иванов не бяха точни за "Левски".

През второто полувреме избраниците на Викторио Павлов стигнаха до ранен гол, дошъл само три минути след подновяването. Изключително красиво странично воле от десния ъгъл на наказателното поле на Никола Яначков нямаше как да бъде спасено от вратаря Диян Вълков - 0:1.

След това младите слависти натиснаха, но пред вратаря на "Левски" Димитър Илиев имаше едва няколко мелета, но не и чисти положения. Все пак в една ситуация Добрин Петров не успя да засече топката от 6-7 метра.

Централният нападател на гостите Тодор Чаворски реши изхода от двубоя с още едно красиво попадение в 78-ата минута. Той открадна топката от халф на Славия, който не успя да я изнесе, напредна няколко метра и с топовен изстрел вкара до дясната греда за 0:2.