12 дни преди истинската футболна битка за България между "Левски" и ЦСКА 8 красиви гимнастички изиграха нежно издание на вечното дерби. Грациите не се уплашиха от кучешкия студ и дъжда и развеселиха зрителите в парка "Заимов" в неделния ден.

Със сини футболни фланелки излязоха бившите националки по художествена гимнастика Ваня Кирова, Мая Пауновска и Зорница Маринова заедно с Кристалина Атанасова, пише "24 часа". Техен треньор трябваше да е защитникът на ЦСКА Павел Виданов, но заради поражението на "червените" от Славия (1:2) в събота вечерта футболистът се извини и не дойде. А левскарките бяха водени от Иван Атанасов.

Юношата на "Левски" Александър Киров беше треньор на цесекарките Силвия Кирова, Мерлин Щракова, Ивелина Попова и Христина Николова. Докато Сашо правеше разбор, момичетата го гледаха в очите, но после паднаха от своите колежки с 0:2. Ваня Кирова откри резултата, а след това вратарката на ЦСКА Хриси Николова си вкара автогол.

"Червените" грации обаче си го върнаха на "сините" с победа в друг мъжкарски спорт - канадска борба.

Спортният полуден в подкрепа на младите таланти от София, заради който футболисти от "Левски" и ЦСКА се съгласиха да загърбят пристрастията си, бе организиран от клуб по художествена гимнастика "Амарант".

3_20.jpg