Днес в 15:30 часа ще се изиграе столичното дебри между Локомотив (София) и "Левски". Срещата от 25 кръг на "А" група ще се състои на стадиона в "Надежда", ще бъде предавана пряко по ТВ7 и следена на живо в БЛИЦ.

"Левски" се издъни в първия пролетен кръг срещу Славия (2:2) и сега всички в тима са амбицирани да покажат по-добро лице. Победата е особено важна за "сините" в борбата им за завършване в челната тройка на класирането. Треньорът Тони Здравков пък е решил да смени тактиката и да заложи на двама нападатели - Валери Божинов и Димитър Макриев. По фланговете те ще бъдат подпомагани от Ларсен Туре и Кевин Бру. Дилемата пред Здравков е дали да заложи от първата минута на Рафаел Бастос или да пусне на неговата позиция Владимир Гаджев, а Орлин Старокин да действа като дефанзивен халф. В защита също се очакват промени. Станислав Ангелов е наказан, а Павел Чмовш бе много слаб срещу Славия. Аймен Белаид ще запише своя официален дебют със синия екип, а негов партньор ще бъде реабилитирания Даниел Димов. Бекове ще бъдат Дъстли Мулдер и новото попълнение Рикардо Нунеш.

В Локомотив пък също искат да спечелят мача не само за престиж, а и за да трупат важни точки в битката за оцеляване. В момента "железничарите" са над чертата и ще опитат да се отдалечат колкото може по-далече от нея. Треньорът Стефан Генов се очаква да започне с Петър Димитров на върха на атаката и Маркиньос, Гаел и Трифонов като атакуващи халфове. Том и Махамат ще изпълняват ролята на дефанзивни полузащитници, а в отбрана ще действат Елтон, Раджелович, Бранеков и Хаджиев. Галев пък ще бъде на вратата.

В "Левски" имат поводи за оптимизъм преди мача, тъй като балансът в изиграните мачове между двата тима досега е силно в полза на "сините". Те имат 71 победи срещу 24 загуби и 29 равенства. В същото време формата на Локо напоследък не е никак добра, като отборът загуби 3 от последните си 4 срещи в "А" група.

ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ) - "ЛЕВСКИ"7.jpg
15:30 часа, стадин "Локомотив"
Пряко по ТВ7
Съдия: Николай Йорданов



Вероятни състави:

Локомотив:
Валентин Галев, Елтон до Рейс, Марко Ранджелович, Александър Бранеков, Камен Хаджиев, Том, Азрак Махамат, Румен Трифонов, Гаел Нлундулу, Маркиньос, Петър Димитров
"Левски": Пламен Илиев, Рикардо Нунеш, Аймен Белаид, Даниел Димов, Дъстли Мулдер, Кевин Бру, Валдимир Гаджев, Орлин Старокин, Ларсен Туре, Димитър Макриев, Валери Божинов

Любопитни факти:

* "Левски" няма загуба в последните 7 мача срещу Локомотив
* Локомотив (София) е в серия от 12 поредни мача в "А" група без равенство
* "Левски" е в серия от 9 мача без равенство като гост
* Последното равенство и за двата тима е при срещата им помежду им през есенния дял от шампионата
* Локомотив (софия) загуби 3 от последните си 4 мача в "А" група
* Димитър Макриев има 4 гола в последните три мача за първенство на "Левски"
*"Левски" записа първо равенство под ръководството на Антони Здравков в миналия кръг срещу Славия (2:2)