След като „Левски” издиша в борбата с чисто спортно-технически средства, клубът е прибегнал към други хватки в борбата за класиране в евротурнирите. От гранда са обещали 20 бона отборна премия на Миньор, ако днес избраниците на Стойчо Стоев победят Черноморец в мача от 26-ия кръг на "А" група, който стартира в 17:00 часа. Сайтът besove.com твърди, че информацията е дошла от достоверен софийски източник.

„Акулите” са основен конкурент на „сините” в захапката за участие в Лига Европа през следващия сезон. Бургазлии са трети с 4 точки аванс пред левскарите, които 22 поредни години вече не пропускат участие в евротурнирите. Сега обаче опасността да се разминат с гастрол е голяма и затова ръководството им развързва кесията, за да стимулира други отбори като помощници.

А Миньор е точно от отборите с услужлив манталитет, които нямат цели в първенството и копнеят да заработят по някой лев, от който и да е спонсор, пише още besove. В последния кръг например перничани използваха мотива, че протестират срещу БФС и пуснаха юношите срещу гостуващия Лудогорец, който ги премаза със 7:0. В предния кръг пък „жълто-черните” се развъртяха яко срещу Литекс в Ловеч и треснаха боево реми 2:2, за да сложат прът в каруцата на Стоичков и сие. Как ли Черноморец ще се справи с нагорещения от „Левски” винкел в петък?!