Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

“Левски” готви мащабна трансферна бомба, съобщава “Меридиан мач”. “Сините” преговарят за голмайстора на испанската Сегунда дивизион аржентинеца Хосе Леонардо Улоа. Нападателят играе в Алмерия и от началото на сезона е забил впечатляващите 27 гола. Кръг преди края на сезона във испанската втора дивизия Улоа е с 4 гола пред втория в голмайсторската листа Яго Аспас от Селта. Цената на аржентинецът е 2 500 000 евро, според немския сайт transfermarkt.de.

Скаути на “Левски” са пътували два пъти до Алмерия, за да гледат на живо аржентинеца. Първо на трибуните на стадион “Хуегос Медитеранеос” е бил Георги Георгиев-Гарчо, който е останал впечатлен от нападателя. След това и доскорошният помощник-треньор Ивайло Петров- Пифа е пътувал до Испания, за да проследи изявите на Хосе Леонардо Улоа. Двамата са изготвили подробни доклади за видяното, които са предоставили на новия старши треньор на “сините” Илиан Илиев. Възможно е наставникът да пътува сам до Испания в неделя, за да се убеди в качествата на голмайстора. Тогава Алмерия играе последен мач от редовния сезон на Сегунда.

25-годишният Улоа е типичен едрогабаритен таран, който играе силно с глава. Миналият сезон аржентинецът е вкарал 7 гола в Примера дивизион, като един от тях е във вратата на Реал (Мадрид), с който Алмерия измъкна 1:1 с “кралския клуб”.