Черно море победи "Левски" с 2:0 в дербито на 8-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на стадиона под Аспаруховия мост. Преди десетина дни дубълът на варненци надви "сините", а сега и младшата възраст взе трите точки от противника.
 
Срещата започна отлично за талантите от Черно море. Още в 50-ата секунда се стигна до 1:0 чрез Валери Христов, който беше изведен на отлична позиция от топреализатора Валентин Йосков. В 48-ата минута двама си размениха ролите и Йосков удвои резултата. В 62-ата Кристиян Събев се откъсна сам срещу вратаря на „сините” и беше задържан пред наказателното поле, но съдията остана безмълвен. Пак той в следващата минута от пряк свободен удар изпрати топката на сантиметри покрай гредата.

Изнервените от негативния развой левскари заиграха грубо. В края на мача те фаулираха вратарят на Черно море Христо Ковачев, избутвайки го в мрежата с уловената от него топка.

Успехът изкачи "моряците" на второто място. Черно море има 18 точки, на 1 зад лидера ДИТ Спорт (София) и с 2 повече от третия "Ботев" (Пловдив). "Левски" пък е на 9-ата позиция с 10 точки.