"Левски" ще участва с три отбора на 1/2-финалите на турнира за Купата на БФС при юношите и децата. И трите състава от детско-юношеската школа на "сините" елиминираха своите съперници на 1/4-финалите и продължават напред в надпреварата.

Днес юношите старша възраст на "Левски" (набор 1996 г.) с треньор Владко Шаламанов отстраниха "Ботев" (Пловдив) като гост в срещата, играна на терена на модерната база на "жълто-черните" в Коматево. Редовното време на мача завърши при резултат 1:1, а при дузпите „сините” спечелиха с 5:4. Столичани откриха през първото полувреме чрез автогол на Петко Ганев, но допуснаха изравняване в началото на втората част. Така се стигна до дузпи, при които юношите на "Левски" вкараха и от петте си удара, докато домакините пропуснаха веднъж - а Мартин Атанасов, който се подхълзна и прати топката високо над вратата, и така гостите от София ликуваха.

Вчера юношите младша възраст на "Левски" (набор 1998 г.) с треньор Стефан Колев елиминираха Локомотив (Пловдив) след като спечелиха като гост с 3:0. Головете отбелязаха Илиян Попов, Цветомир Вачев и Станислав Иванов.

В четвъртък детският тим на "Левски" (набор 2000 г.) с треньор Петко Медвецки се справи с Лудогорец и победи с 1:0. Голът отбеляза Станислав Ангелов.

Полуфиналните срещи на турнира за Купата на БФС ще се играят през месец април 2014 г.