Тодор Батков говори пред медиите след като „Левски” почете своя патрон. „Сините” поднесоха цветя на паметника на Апостола на свободата, чиято гибел почитаме днес.

„Това е традиция и добре, че има поне един ден в годината, в който ние българите смирено свеждаме глава и си спомняме за великите ни преци. Заради тях я има България, имаме език и съществуваме. Гордеем се, че носим името на най-великия българин в историята.
Да си пожелаем смирение и повече да мислим за България. Това е проблемът на всички – от обикновените хора до ръководителите на държавата”, започна Батков.

„Надявам се, убеден съм, вярвам, че ще се представим достойно през останалата част от сезона в „А” група. След три месеца ще отчетем приключването на сезона. Дано постигнем целите, които са място в тройката, Купата и задължително участие в Европа. Искам подобрена игра, активен, нападателен футбол. Добра симбиоза между деветте чужденци и българите, от които девет са юноши и младежи. Още петима пък са играли и преди в „Левски”.

Предстоят разговори с богат българин в чужбина, но няма да го разкрия повече.

Не желая да управлявам и никога не съм управлявал „Левски”. Имаме Управителен съвет, имаме отличен директор, амбициозен треньорски щаб. Председател на Надзорния съвет е по-скоро задължение”, допълни председателят на Надзорния съвет на „сините”.

„Аз акции не продавам - да е ясно. Призовахме хората, които обичат „Левски”, да дарят каквото могат, а аз ще им предложа мой пакет от акциите. Има интерес към тях.

В рамките на 3 месеца предполагам, че ще има сериозен ефект. Надявам се до 10% от акциите да отидат в стотици хиляди левскари.
В немалка степен от това зависи лиценза, защото това ще бъде спасителна помощ за тима и изискванията за лиценз”, каза още адвокатът.

„ЦСКА набираха наново капитал, това е различно. Ние говорим за акции, които са платени. Резервен вариант при провал би трябвало да има. Не мисля, че ще останем без лиценз.

Второто, което обсъждаме е пускането на акции по подобие на ЦСКА. Това го обсъждаме, през април или май ще приемем отчета и ще решим. Дружеството е в добро финансово състояние. Дори излизаме на печалба за миналата година.

Има интерес отвсякъде към акциите, но не деля хората на обикновени и необикновени. Но няма да допусна в „Левски” хора без морал, сърце и чисти пари.

„Левски” е тежко бреме, непосилно почти за човек с моите възможности”, завърши Батков и допълни, че има пълно доверие в Гонзо и Стойчо Стоев.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015