Веселин Минев е пред раздяла с "Левски". Защитникът е изпаднал в немилост и в момента му се търси клуб в чужбина. Причината е скандал, който се е разиграл точно преди последния мач за годината - срещу Спортинг (Лисабон) (1:0) за Лига Европа. Минев отказал да играе срещу португалците и си навлякъл гнева на ръководството, пише "7 дни спорт".

Няколко дни по-рано бранителят пукна костици на лявата си ръка в мача за Купата на България срещу Берое (1:0), но вместо да го сменят, игра до края на мача. Докторите на тима все пак го подготвиха за домакинството на Спортинг със специален протектор. С него Минев можел да играе, тъй като пукването не било толкова сериозно. Треньорът Ясен Петров до последно се надяваше, че ще може да разчита на левия бек. Минев обаче категорично отказал да излезе срещу Спортинг от страх да не му се усложни травмата.

Своеволието на близнака изнервило ръководството и в момента отношенията между двете страни са обтегнати. Доскоро "Левски" отказваше да продава защитника или искаше твърде много пари за него. Твърде вероятно е обаче този път "сините" да се разделят с Минев за доста по-малка сума. Освен това спортният директор Георги Иванов реши да задържи за всеки случай резервата Калин Щърков. В момента се правят опити да бъде привлечен още един ляв бек - Орлин Старокин от Черноморец. /БЛИЦ