"Левски" е много близо до първи сериозен зимен трансфер. "Сините" са на крачка от привличането на крилото Франк Джа Джедже. Роденият в Кот д'Ивоар футболист бе близо до "Герена" на няколко пъти, но все се разминаваше с трансфера, най-вече заради сериозните си финансови претенции. Този път обаче той се е навил на условията на "Левски", като въпросът сега е дали "сините" ще го искат.

Причината е, че от началото на сезона той няма официален мач. Джа Джедже е играл за последно в Хибърниън, а след това е бил за кратко и в катарски клуб. Идеята на "Левски" е нападателят, който има френски паспорт, да смени Линел Китамбала, пише "Меридиан Мач". Той разочарова и със сигурност си тръгва в края на годината без финансов иск.

В кариерата си Джа Джедже, който е роден на 2 юни 1986 година, е играл за ПСЖ, но само в пет мача в началото на кариерата си. След това е преотстъпван в Брест и Гренобъл, където остава за постоянно през 2007 година. Следва смяна на доста отбори - Страсбург, Ван, Арл Авиньон, Ница, Черноморец Одеса, Динамо Минск, Хибърниън и катарския Ал Шахания. Нападателят има 37 мача и 25 гола за юношеските гарнитури на Франция. Освен това има 4 мача на олимпиада за Кот д'Ивоар. У нас е известен с добрите си изяви за Черноморец (Одеса) срещу Лудогорец през 2013 година.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016