Специални плакети от ръководствата на Хасково и "Левски" получи Емил Ангелов преди днешния реванш за Купата на България между двата тима. Бившият нападател на "сините", който преди месеци стана помощник на Емил Велев в Хасково, прекрати състезателната си кариера тази зима.

Преди началото на мача Бабангида получи още букети и награди и бе аплодиран от феновете на стадиона. Тодор Батков и Георги Иванов-Гонзо също поздравиха Ангелов.

"Чувствата ми са смесени, тъй като вече няма да мога да играя. Задава се едно ново начало за мен като треньор. Разбира се ще искам да се представя много добре, както го направих и като футболист", коментира Бабангида пред Диема Спорт.

"Бях част от "Левски" преди години. Мисля, че е време „сините“ отново да вземат Купата и трябва да направят всичко възможно, ако не тази година, то догодина да се представят сериозно и да достигнат нивото, което отборът имаше, когато и аз играех там", каза Ангелов.

Той напусна "Левски" по не особено приятен начин, като бе принуден близо шест месеца да тренира с юношите на отбора преди да премине в Литекс. Въпреки това обаче Бабангида заяви, че ще си купи акции. - "Тогава просто така се случиха нещата. Аз не исках да преподпиша нов договор и на този етап те така процедираха с всички футболисти. Не им се сърдя, дори напротив, мисля, че ми помогнаха."