Днес в 19:30 часа на стадион "Георги Аспарухов" един срещу друг се изправят "Левски" и вече осигурилият си шампионската тила Лудогорец. Срещата е без значение и за "сините", които няма как нито да се изкачат нагоре, нито да слязат надолу в класирането. Двубоят ще бъде предаван пряко по ТВ7 и следен на живо в БЛИЦ.

Треньорът на "Левски" Елин Топузаков ще разчита на доста различен състав в преследване на целта - победа за престиж. Топчо изгони Кевин Бру и Ларсен Туре при юношите, а Станислав Ангелов и Владислав Мисяк са с контузии. В "Левски" вече гледат към новия сезон, който ще бъде с нов треньор, нов директор и почти изцяло нов състав, и се суетят около предстоящия юбилей, но са готови да зарадват феновете си с успех над трикратните шампиони. Точно "Левски" е отборът, който нанесе последната загуба на Лудогорец в "А" група - 1:0 в Разград преди половин година. От началото на плейофната фаза шампионите са с 5 победи и 5 равенства от 10 мача и ще опитата да завършат сезона без поражение.

Треньорът на шампионите Стойчо Стоев ще гласува на голяма част от резервите, тъй като иска да съхрани титулярите за финала за Купата на България срещу "Ботев" (Пловдив). От основния състав на терена ще излезе единствено Христо Златински. Очаква се и възстановеният от контузия Александър Барт също да запише първи минути от месец март насам.

Интересно е да се отбележи, че в досегашните си 7 срещи в "А" група двата тима нямат нито едно равенство. "Левски" е с 2 победи срещу 5 за Лудогорец.

7.jpg"ЛЕВСКИ" - ЛУДОГОРЕЦludogorec.JPG
19:30 часа, пряко по ТВ7
София, стадион "Георги Аспарухов"
Съдия: Станислав Тодоров

Вероятни състави:
"Левски": Горан Блажевич, Пламен Крумов, Дъстли Мулдер, Даниел Димов, Мики Орачев, Орлин Старокин, Владимир Гаджев, Стивън Петков, Радослав Цонев, Валери Божинов, Цветан Генков
Лудогорец: Иван Чворович, Шоко, Александър Александров, Александър Барт, Витиня, Мичел Бургзорг, Христо Златински, Йерун Луму, Себастиан Ернандес, Даниел Абало, Жуниор Кишада.