Сборни отбори на "Левски" и ЦСКА, хора с трансплантирани органи и техните лекари ще играят един срещу друг в демонстративен футболен мач утре (четвъртък) от 16,00 часа в столичния „Зимен дворец”.

Срещата се организира за втора поредна година, като сега в отборите ще се включат и докторите, които извършват операциите. Футболната среща е част от кампанията на МФВС „Аз обичам спорта”. Организатори на събитието са Министерство на физическото възпитание и спорта и „Български съюз на трансплантираните”.

За отбора на ЦСКА ще играят: Христо Марашлиев, Антон Димитров, Йордан Йорданов – вратар, Олег Ананиев – бъбречна трансплантация, Владимир Ланзов – донор на детето си, д-р Иван Сираков – ВМА и Атанас Рангелов – представител на Изпълнителна агенция по трансплантация.

За Левски ще излязат: Стефан Павлов – капитан на ветераните, Валентин Модев – вратар, Ангел Станков, Стефан Василев, Любомир Кирилов – чернодробна трансплантация, Иво Алексиев – чернодробна трансплантация, д-р Горан Деримачков – Александровска болница и д-р Владислав Младенов – Александровска болница.

Съдия на футболната среща ще бъде Стоянка Ананиева – председател на Български съюз на трансплантираните. /БЛИЦ