Спортно-техническият щаб на "Левски" е набелязал холандеца Лесли де Са, който е собственост на Аякс, пише "Тема спорт". 22-годишното дясно крило в момента е част от елитния Вилем II.

Интересното е, че той има сходни характеристики с тези на привлечения 21-годишен ганаец Франсис Нар - холандецът е висок 170 сантиметра, докато новото попълнение на „сините“ е с 1 сантиметър по-висок.

От „Герена" вече са опипали почвата около Лесли де Са, който е юноша и собственост на Аякс, и са запознати за каква сума могат да го видят със син екип. Както е известно, Стойчо Стоев иска да подсили отбора с още един флангови играч. И ръководството на клуба ще направи всичко възможно да удовлетвори желанието му.

Лесли де Са е роден на 2 април 1993 година. Започва да тренира в школата Аргон, но след това е забелязан от скаути на Аякс. Така преминава в гранда от Амстердам, когато е само на 9 години - през 2002-а. Пробива до мъжкия тим - дебютира за него на 21 септември 2011 година в мач за купата на страната. Първия си двубой за първенството изиграва на 20 октомври 2012 година срещу Хераклес.

На 28 август 2013-а реализира и първото си попадение в шампионата - при 6:0 над Го Ахед. Интересното е, че този тим го взима под наем през сезон 2014/15, а Де Са изиграва 16 срещи, в които е точен веднъж. Аякс, за който дясното крило има 13 мача и 1 гол, си го връща. След това го преотстъпва на Вилем II. През есента Лесли е бил на терена в 15 двубоя в Ередивизи, но не е успял да се разпише.

Де Са е преминал през всички възрастови национални селекции на Холандия при юношите, има мачове и за младежкия тим на Холандия. За да си осигурят подписа на футболиста, "сините" ще трябва да преговарят с Аякс.









 "А" ГРУПА, ЗИМА 2016 - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016