Ръководството на "Левски" е набелязало румънския нападател Ливиу Ганеа. Таранът на Динамо (Букурещ) е в плановете на "сините", информира "Гонг". Както е известно, треньорът Николай Костов иска на всяка цена да бъде привлечен нападател с цел повишаване на конкуренцията. "Левски" в момента разполага само с един голмайстор в лицето на Иван Цветков.

Ганеа е на 23 години и има зад гърба си един мач с националния тим на Румъния. Любопитно е, че Динамо (Букурещ) може да привлече Мишел Платини от ЦСКА, ако продаде Ганеа.

Румънецът е по-скоро трети избор за Динамо, тъй като треньорът най-често разчита на двама нападатели - Никулае и Данчулеску.

Кариерата на Ганеа стартира в клуба от столицата на Румъния. За Динамо има 55 мача и 11 гола. Два пъти е играл под наем в други отбори. През сезон 2008/09 е в Отопени, като записва 25 участия и 7 попадения. През следващата кампания е в редиците на Астра (Плоещ), а представянето му е по-добър - 11 гола в 27 срещи.

Припомняме, че "Левски" вече се размина със Зезиньо, който се оказа контузен, а "сините" не могат да се договорят на този етап и с Ламин Диара от Партизан.