“Левски” приема “Ботев” (Враца) днес от 16:00 часа на стадион “Георги Аспарухов в мач от 12 кръг на “А” група, който ще бъде предаван пряко по БНТ. “Сините” са лидери в класирането, заедно с Лудогорец, и имат 28 точки. Гостите са на 14-о място с 10 точки.
 
"Левски" не се намира в кой знае колко добра форма. Треньорът Илиан Илиев се колебае за доста постове в защита и халфовата линия. До Ромейн Ели в отбрана почти сигурно ще започне Даниел Димов, а Роман Прохазка ще играе в полузащитата заедно с Владимир Гаджев, тъй като капитанът Станислав Ангелов е контузен. Вероятно Илиев ще замени Орлин Старокин с Нуно Пинто на левия бек. Бразилецът Марсиньо вероятно ще получи последен шанс да докаже, че заслужава място в “Левски”. Нападател ще бъде Базил де Карвальо, а по крилата ще действат Илиян Йорданов и Кристовао Рамос.

“Ботев” идва без наказани футболисти, а единствено Савич ще пропусне двубоя заради контузия. Треньорът Тони Здравков ще заложи на най-доброто, с което разполага за тежкото гостуване.


"ЛЕВСКИ" – “Ботев” (Враца)
Днес от 16:00 часа
Съдия: Ахмед Ахмед
Пряко по БНТ


ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

Levski_.jpg
"Левски": Пламен Илиев, Дъстли Мулдер, Даниел Димов, Ромейн Ели, Нуно Пинто, Роман Прохазка, Владимир Гаджев, Илиян Йорданов, Марсиньо, Кристовао Рамос, Базил де Карвальо
Резерви: Ивайло Василев, Башлиев, Старокин, Йовов, Ангелов, Райков, Жоао Силва
Контузени: Димитър Везалов, Радослав Цонев, Антонио Вутов, Станислав Ангелов
Наказани: няма


“Ботев” (Вр): Михаил Иванов, Руслан Куанг, Асен Георгиев, Николай Маринов, Жайро, Бруно Висенте, Александър Якимов, Николай Николов, Андрей Атанасов, Илия Илиев, Владислав Романов
Резерви: Христо Митов, Мартин Василев, Николай Христов, Амендола, Анеф Медрано, Варела
Контузени: Дарко Савич
Наказани: Няма


ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Това ще е 54-и мач между "Левски" и “ботев” (Вр) в “А” група. “Сините” имат 34 победи, 13 равенства и 7 поражения при голова разлика 119:45.

* В София балансът е 27 мача, 24 победи за “Левски”, 2 равенства и 1 победа за “Ботев” при голова разлика 83:15 за “сините”

* “Левски” е в серия от 5 поредни победи над врачани като домакин, като головата разлика през периода е 24:3 в полза на “сините”

* “Левски” има 5 гола в първите 15 минути на мачовете си – няма друг клуб в елита, който да започва толкова силно срещите си

* Само “Левски” и ЦСКА не са получавали гол от удар с глава

* “Ботев” (Вр), Монтана и Черноморец са единствените, които не са вкарали гол след 75-ата минута в “А” група този сезон.

* Андрей Атанасов е единственият футболист на “Ботев” (Вр), който е вкарал повече от 1 гол през този сезон.

* Вратарят на “Ботев” (Вр) Михаил Иванов допусна 6 гола в 7 мача този сезон, но има цели 3 сухи мрежи

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА