"Левски" е пропуснал да напълни касата си с 6 милиона евро, твърди бившият главен скаут на клуба Дончо Донев. Причината за това е уволнението на Илиан Илиев, което е спряло проекта на специалиста. Според него сега финансите в клуба щели да бъдат в пъти по-добре от продажбите на Жоао Силва и Гари Родригес.

"Големите трансфери, които направихме с Илиан Илиев бяха три. Взехме Жоао Силва за 360 000 евро, Гари Родригес за 300 000 и Роман Прохазка за 150 000. Останалите играчи бяха главно свободни агенти.

Простата сметка показва, че сега на "Герена" щеше да има 5-6 милиона евро. Родригес ако бе останал още една година в клуба, щеше да бъде продаден за 2,5-3 милиона евро. Да не говорим за Жоао Силва, когото Бари взе без пари и продаде на Палермо за 3 милиона евро. Тези пари трябваше да са в касата на "Левски"", заяви Донев в интервю за "Меридиан Мач".

"Фундаменталната грешка на "сините" бе освобождаването на Илиан Илиев под напора на феновете. Много често те изразяват мнение, което не е правилно, и влияят прекалено много. Допуска се дори да бъдат лъгани и подвеждани някои от легендите на клуба, близки до собственика", допълни бившият главен скаут.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите