"Левски" е заплашен да излезе без алжиреца Наджиб Амари срещу ЦСКА на 25 октомври. Възстановяването на полузащитника от контузия върви бавно. Арабинът няма да играе в мача с Локо (Пд) на “Лаута” на 18 октомври. И е под сериозен въпрос за вечното дерби.

Амари се контузи при 3:2 с Лудогорец на “Георги Аспарухов” на 27 септември. Във финалните десетина минути “сините” на практика играха с 10 футболисти срещу останалия поради червен картон също с 10 души съперник, въпреки че Наджиб бе на терена. Тогава халфът замени още преди почивката контузилия се Георги Сърмов, който обаче се възстановява по-бързо.

Амари дойде на “Герена” през септември, но бързо доказа класа. Ако Наджиб не е на линия за вечното дерби, има вероятност отново титуляр да е 17-годишният Божидар Краев, пише "Труд".

В "Левски" останаха много доволни от дебюта на младока в стартовите 11, въпреки загубените точки с 1:1 срещу Марек в Дупница на 4 октомври. Треньорът Георги Иванов-Гонзо смята, че Краев е заслужил титулярното си място и планира да го използва и в бъдеще.

В Дупница пострадаха още Аймен Белаид и Роман Прохазка, които ще пропуснат съботната контрола с “Банско” на “Герена”. Двамата легионери обаче ще бъдат линия за “Лаута”.


Купа на България - сезон 2014/2015

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите