Изпълнителният директор на "Левски" Константин Баждеков коментира позицията на „сините“ след появилите се информации, че Спортинг (Лисабон) ще съди клуба заради Валери Божинов.

„В петък получихме цялата преписка. Тя ни беше изпратена от ФИФА с куриер. Преписката е доста обемиста, някъде между 200 и 300 страници. На практика са няколко папки, а ние още в петък изпратихме материалите на адвокатите ни. Те са запознати с преписката, а ние имаме срок, в който трябва да дадем нашето становище, като клуб относно това, което ни е изпратено. За момента не мога да кажа, дали Левски би имал някакви тежести във връзка със спорa, който съществува между играча и Спортинг. Не знам дори какви са претенциите спрямо Левски и в какви размери. В съответния срок ние ще подадем нашата информация. Ще ги информираме каква е била нашата кореспонденция с бившия му клуб и информацията, която сме получили от тях. Ще знаят всичко, което се е случило относно подписването на договора с Валери Божинов“, бяха първите думи на Баждеков пред "Гонг" по темата.

„Споменатите суми са големи, защото се спори за дългосрочни взаимоотношения, които футболистът има с бившия му клуб. Става дума за пропуснати ползи и неща, които не знам точно как са сметнати и изчислени. Не знам какви могат да са техните претенции към "Левски" и до каква степен е формулирана. Не съм запознат детайлно, но когато юристите проучат нещата, ще информираме съответните органи. Ако излезе, че "Левски" има някакви проблеми, то тогава мога да коментирам. За момента просто се води кореспонденция и се проучват нещата“, продължи Баждеков.

На въпроса има ли заведено дело срещу "Левски" от страна на Спортинг (Лисабон), финансистът на „сините“ отговори: „За момента няма такова нещо. От нас се иска просто да ги информираме за случая. Какви са нашите отношения с футболиста? Какво е водено като кореспонденция и ние ще изпратим информацията в нужния срок“, завърши Баждеков.