"Левски" обяви цените на сезонните карти и билети за новия сезон. На съвместна пресконференция, която дадоха ръководството на "сините" в лицето на Константин Баждеков, Национален клуб на привържениците на "Левски" и тръстът "Синя България" стана ясно, че феновете вече ще плащат повече с цел набиране на сериозни приходи за любимия отбор. Абонаментните карти ще струват 160 лева за Сектор "В" и 100 лева за Сектор "Б". Отстъпки ще получават феновете, които са имали карти през последния сезон, както и пенсионери и ученици.

Билетите за мачовете на "Левски" ще бъдат между 12 и 15 лева за Сектор "В" и между 8 и 12 лева за Сектор "Б".

"Мачовете ще бъдат категоризирани. Логично, по-скъпите пропуски ще бъдат за срещите с по-голям интерес като Лудогорец, Литекс, "Ботев", както и ЦСКА, но както знаете там има по-специфичен начин на образуване на цените. Останалите мачове ще попадат в по-ниската категория", обясни финансовият директор на "сините" Константин Баждеков.

"Рекордът от продадени карти е около 4000. Това стана в сезоните, когато играехме в Шампионската лига и Лига Европа преди 7-8 години. Миналата година продадохме 1500 карти. Надяваме се да се върнем на цифрите от преди години", коментира Баждеков.

"С клуба взаимодействахме доста активно и коректно по отношение на подготвянето на абонаментните карти за новия сезон. Те се консултираха с нас и ни запознаха с детайлите, които предвиждат. Имаше идея, която бе финансово обоснована, цената да бъде увеличена с около 30-40%. Ние проучихме какво е мнението на голяма част от феновете и дадохме съвет цената да бъде запазена, каквато беше през миналия сезон. Така че решението, което бе взето е да няма промяна", каза Васил Колев от тръста "Синя България".

"Целта ни е да генерираме приходи от 1 000 000 лева през следващия сезон. Гоним рекордни продажби. Видяхте какъв юбилеен мач направихме. Нека си направим още няколко такива през сезона", добави Васил Колев.

Продажбата на абонаментни карти започва в петък. Първоначално те ще бъдат достъпни в магазина на улица "Тодорини кукли", а след това мрежата ще се разшири. От клуба предвиждат картите да носят преференции и намаления при някои от партньорите на "Левски", с които бъдат подписани договори.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка