"Левски" е все по-близо до раздяла с Владимир Гаджев. БЛИЦ отдавна ви информира, че интерес към национала има от Китай, като сега стана ясен кандидатът за подписа му. Това е Хангджоу Грийнтаун. Тимът завърши на 13-ото място в шампионата на Китай. Треньор на Хангджоу е Такеши Окада. Именно бившият национален селекционер на Япония е настоял пред ръководството за привличането на Гаджев.

56-годишният Окада бил впечатлен от качествата на българина, който смятал, че отлично ще пасне на отбора му.

Скаути на китайския клуб са идвали няколко пъти да наблюдават Гаджев в мачовете на "Левски" през есента. Един от тези двубои е бил срещу Славия, в който вторият капитан на "сините" беше изгонен за удар без топка. Въпреки тази изцепка обаче Окада го иска в състава си.

За осъществяването на трансфера могат да помогнат и отличните връзки на изпълнителния директор на "Левски" Иво Тонев в Китай. Именно той уреди трансферите на Мартин Камбуров в Далиен през 2010 година и на Сьорд Арс в Тяндзин Теда. През 2009-а пък Йордан Върбанов премина в Хуангджоу от Локомотив (София), отново с помощта на Тонев, който по това време беше шеф в "Надежда". Очаква се при продажбата на Гаджев в касата на "Левски" да влязат поне 300 хиляди евро.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ