"Левски" обяви шестото си попълнение за лятото. Вратарят Стефано Кунчев официално е футболист на "сините", след като подписа договор с клуба за 2 години. Той вече се присъедини към лагера на новия си отбор в Правец.

Кунчев е роден на 20 април 1991 г. Юноша на Векта (Пловдив). През 2008 г. подписва първия си професионален договор с Локомотив (Пловдив), където изиграва само един мач. През 2010 г., след кратък престой в Локомотив (Мездра), е привлечен в състава на столичния Славия. Става и младежки национал. През лятото на 2012-а се връща в Локомотив (Пловдив) под наем за половин сезон, след което пази отново за Славия. През пролетния дял от миналия шампионат Кунчев игра в Черноморец.

Преди него "Левски" привлече още Лъчезар Балтанов, Борислав Стойчев, Валери Домовчийски, Радослав Димитров, както и си върна Роман Прохазка от Спартак (Търнава).

Както е известно, преди дни "сините" се разделиха с Михаил Иванов, а се очаква в близките дни и Горан Блажевич да си намери нов отбор. Така на „Герена” Стефано Кунчев ще се конкурира за титулярно място с Пламен Илиев и юношеския национал Александър Любенов, който ще играе за България на Европейското първенство до 19 години в Унгария.

Именно затова "Левски" взе за втория лагер в Правец младият вратар от школата Николай Кръстев.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка