"Левски" официално обяви за раздяла с още един от футболистите си. "Сините" прекратиха по взаимно съгласие трудовоправните си взаимоотношения със защитника Димитър Везалов. Така емблематичният бранител, забил си нелеп автогол срещу Славия в края на миналия сезон и лишил "Левски" от титлата, вече е свободен агент.

Както вече стана ясно, Везалов е желан от "Ботев" (Пловдив), а освен това интерес към него проявява и Славия. Ако приеме офертата на "канарчетата", почти сигурно Станимир Стоилов ще го държи резерва на привлечените преди дни класни румънски централни бранители - Александру Бенга и Сърджан Лукин.

Преди дни 26-годишният Везалов не тръгна с "Левски" за лагера в Созопол и беше въпрос на време официално да се раздели с клуба. Бранителят не е изявил финансови претенции за преждевременно прекратения му договор, който е разтрогнат по взаимно съгласие.

През миналата седмица "сините" се разделиха с още един защитник - Йордан Милиев, който премина в македонския Шкендия (Тетово). От "Герена" бяха разкарани още Михаил Иванов и Илиян Йорданов, а талантът Антонио Вутов бе продаден на Удинезе.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA