"Левски" отказа да продаде звездата си Базил Де Карвальо. БЛИЦ разбра, че "сините" са отхвърлили предложение на турски клуб, който е напирал за сенегалеца. Кандидатите за основния реализатор на тима от "Герена" предлагали 250 000 евро. Сумата обаче била категорично отхвърлена от Иво Тонев и компания.

Треньорът Илиан Илиев не искал и дума да става за продажба на Де Карвальо. Тъмнокожият нападател вкара общо 14 гола през есенния полусезон, а с 13-те си попадения в "А" група е едноличен лидер при голмайсторите.

Ако Илиев беше искал раздяла с Де Карвальо, тогава щеше да върне Сьорд Арс на "Герена", а не да го пуска в НАК Бреда. Наставникът много държал на 31-годишния Базил, заради когото Жоао Силва почти цяла есен търка пейката.

БЛИЦ припомня, че до момента тази сима "сините" се разделиха със Симеон Райков, който премина в Черно море. Защитникът Александър Башлиев пък се очаква да отиде в Черноморец (Бургас) като част от сделката за привлечения на "Герена" младежки национал Пламен Димов. Другите нови в "Левски" са Стефан Велев (Берое), Милен Василев (Миньор Перник) и Михаил Иванов ("Ботев" Враца). "Сините" работят и по привличането на чуждестранен полузащитник.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ