Старши треньорът на "Левски" Стойчо Стоев и футболистите на първия отбор Владимир Гаджев и Илия Димитров поднесоха цветя пред паметника на Никола Котков. Представителите на лидера в "А" група уважиха откриването на фенклуб в столичния квартал "Надежда", който носи името на юношата на Локомотив София. Стоев сподели пред Канал 3 очакванията си за дербито с Лудогорец в неделя.

"Новият фенклуб в квартал „Надежда“ поде хубава инициатива да се поднесат цветя пред паметника на Никола Котков. От много време виждам уважението на феновете към отбора и към мен. Когато тимът е начело, хората са по-добре настроени към всички. Симбиозата клуб-публика е на много добро ниво от доста време“, заяви Стоев пред Канал 3.

„Всеки мач е различен, това, че миналия път ги победихме няма никакво значение. Срещаме най-добрия отбор в България, показателно е, че четири пъти станаха шампиони. Очаквам един оспорван и хубав мач. Със сигурност тези 90 минути ще бъдат изпълнени с много емоции.

Рано е да се говори за титла, дори и след мача в неделя. Има още много мачове. В „А“ група не са само Левски, Лудогорец и Литекс, другите отбори също могат да поднесат изненада. Първенството ще е оспорвано до пролетта, а може би и до май.

Честно казано, не съм очаквал този прогрес, тъй като започнахме много трудно в началото на лятото. Но постепенно нещата се подобриха, привлякоха се нови футболисти и вече имаме някакъв облик.“

Треньорът на „сините“ разкри, че със сигурност ще бъде търсен нов защитник след контузията на Деян Иванов.

"Деян ще се справи с това предизвикателство. За съжаление, контузията му е много сериозна. Той едва ли ще играе до края на първенството, но по-важното е да оздравее напълно. Със сигурност ще търсим още един бранител, тъй като двама централни защитници са много малко“, каза още Стоев.

- Илия Димитров все още не е готов за този централен нападател, който трябва на "Левски", но той е едно момче с качества и бъдеще. Няма нищо вярно, че има разрив в отношенията ми с Атанас Курдов. Аз съм от търпеливите хора и не се отказвам от един, два или три неуспешни мача."

"Сините" подновяват тренировки във вторник, 13 октомври след юбилейния мач с Юргорден (2:2). Първото занимание е от 10:00 часа на "Герена".



"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016