"Левски" се наложи с класическото 3:0 при гостуването си на Славия в мач от 20-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. "Сините" бяха по-добрият отбор на терена през целия двубой и логично се поздравиха с успеха. Той дойде след три гола през второто полувреме. В 62-ата минута Сами Ахмед Ел Джамал откри за "сините". Атакуващият полузащитник се разписа с топовен изстрел от границата на наказателното поле и с помощта на страничната греда - 1:0.

Десет минути по-късно Стивън Петков удвои преднината на "Левски". Последваха пропуски на Иван Колев и резервата Китан Василев за Славия. Малко преди края на мача пък Мартин Сандов оформи крайното 3:0 в полза на гостите, преодолявайки стража на Славия Християн Василев.

Така "Левски" си върна на Славия за загубата с 0:2 в полуфинала за Купата на БФС при юношите, родени след 1996 година. Преди три дни "белите" победиха с 2:0 и се класираха за финала.

Лидер в Елитната юношеска група до 19 години продължава да е Литекс, който днес разби със 7:0 Оскар Е.Л. (София) и има 49 точки. "Левски" е втори с 47, ЦСКА е трети с 44 точки. "Армейците" днес разбиха със 7:0 Любимец след голове на Асен Бойчев, Антонио Тилев, Никола Тодоров, Божидар Чорбаджийски, Радой Божилов и на два пъти Кристиян Додов, привлечен през зимата от Рилски спортист.

Четвърти в класирането с 39 точки е "Ботев" (Пловдив), който отвя с 5:0 Черно море, който също е с 39 точки в актива.