Изпълнителният директор на "Левски" Иво Тонев информира, че е задвижена процедурата по изграждането на нов клубен стадион на "Герена". Шефът обяви, че вече е платен проектът, както и, че единият тренировъчен терен е готов, а през следващата седмица ще бъде открит и друг такъв.

"Новият стадион е нещото, върху което доста работихме последния месец. Вече мога да обявя, че е платен проектът за изграждането му. В четвъртък ще имам нова среща с проектантите, на която ще ми бъдат предложени втори варианти, скици на новия стадион. Продължаваме да работим в тази насока. Имам какво още да кажа, но в момента ще си го запазя за себе си", заяви Иво Тонев, който беше в съблекалнята на "Левски", за да чете конско на футболистите, които паднаха с 0:1 от ЦСКА във вечното дерби в събота, но до този момент той не се беше срещал с тях.

"Има огромна разлика, когато показваш някакъв макет за стадион, и когато си платил, за да ти направят конкретен проект. Всички фенове да имат търпение, ще ги зарадваме", обеща изпълнителният директор на "Левски".

"Новият терен, който вече е готов, има изцяло нова поливна система. Другият в събота започваме да го зачимяваме. До сряда-четвъртък и той ще е готов. Предвиждаме и строеж на нови съблекални за ДЮШ, което ще стане след зимата. Ще има и модерна зала за разбори, гледане на мачове. Готов е и проектът за козирка на изкуственото игрище. Тя първо трябва да бъде поставена и след това да се подмени тревната настилка", каза още Тонев.