Голмайсторът на "Б" група Янаки Смирнов е желан и от "Левски". Нападателят на Локомотив (Горна Оряховица) заедно със съотборника си Любомир Генчев изкараха пробен период в Армения, тренирайки няколко дни с Пюник (Ереван). Двамата се върнаха в България, но оставането им под крилото на Сашо Ангелов не е сигурно.

22-годишният Смирнов е следен не само от "Левски", а и от "Ботев" (Пловдив), където треньорът Петър Пенчев силно се надява да го има в състава си. На Коматево гласят юношата на Литекс за заместник на ветерана Иван Цветков, който реши да спре с футбола.

Локомотив (Горна Оряховица) вече беше напуснат от Илко Карапетров и Юлиян Ненов, които отиват съответно в Пирин (Благоевград) и Дунав (Русе), както и от прекратилия кариерата си вратар Николай Митев. Любомир Генчев пък е спряган за Монтана.

Утре "железничарите" ще изиграят първата си контрола от лятната подготовка. Тимът на Сашо Ангелов гостува на вицешампиона Берое, който се стяга за участие в Лига Европа. Проверката е от 18:00 часа в Стара Загора.