Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

"Левски" реши да помогне на Монтана и изпрати двама свои футболисти на "Огоста", разбра БЛИЦ. Треньорът Атанас Джамбазки ще може да разчита на надателя Тодор Чаворски и на защитника Илия Мунин.

Родените през 1993 година таланти се присъединиха към подготовката на Монтана и ще играят за тима като преотстъпени от "Герена". Двамата бяха основна част от шампионския състав на "Левски", спечелил първенството в Елитната юношеска група до 19 години. Треньорът на "сините" Илиан Илиев обаче реши да отпрати младоците, за да могат да играят редовно и да трупат опит, тъй като към момента няма как да пробият в мъжкия тим на родния си клуб.

Преди дни Чаворски подписа 3-годишен договор с "Левски", след като беше одобрен от Илиев по време на лагерите в Правец и Линдабрун, за разлика от други юноши на клуба, които бяха освободени. Спецът обаче има на разположение Базил де Карвальо и Жоао Силва за върха на атаката и смята, че Тото няма да успее да се пребори за титулярно място... поне на този етап. Именно заради това Илиев накара ръководството на клуба да намери отбор, в който нападателят на играе редовно. В Монтана пък изпитват затруднения точно в атаката, където Джамбазки се надяваше да привлече Мирослав Антонов. Сега обаче е много вероятно именно Чаворски да бъде главното действащо лице в нападението на тима от "Огоста", където пък в защита ще се изявява друг кадър на "Левски" - Илия Мунин.

БЛИЦ научи също така, че и Локомотив (София) е бил вариант пред Тото. "Железничарите" разчитали на близките си отношения с Иво Тонев и Дончо Донев, за да си осигурят услугите на талантливия нападател, който обаче в крайна сметка се озова на "Огоста". Чаворски също така беше желан и от "Ботев" (Враца), където треньор е Антони Здравков.

Джамбазки също така взе на проби в Монтана Георги Пашов от Славия, а договори с клуба подписаха централният защитник Милен Лахчев и 22-годишният ляв бек от Парагвай – Диего Аяла.

Преди тях Монтана се подсили още с Мартин Ковачев ("Ботев" Враца), Спас Георгиев (преотстъпен от Славия), Мартин Димов и Деян Христов ("Ботев" Пд), Димитър Петков (Черно море), Антон Костадинов (Светкавица), Георги Василев (ДЮШ на ЦСКА) и Андон Гущеров (Септември Симитли).

Днес е първата контрола на Монтана от лагера в Тетевен. В 18:30 часа селекцията на Атанас Джамбазки излиза срещу Литекс. В проверката се очаква дебют да запишат Чаворски и Мунин.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ