Лацио е съперник на Лудогорец на 1/16-финалите в Лига Европа. Ако българският тим се справи с италианския противник, на 1/8-финалите ще играе срещу победителя от двойката Динамо Киев - Валенсия.

Лацио два пъти играе срещу български съперници в Европа. За първи път среща Локомотив Пловдив в турнира за Купата на УЕФА през есента на 1994 година. Тогава римските "орли" побеждават в двата мача с по 2:0 и продължават напред.

По-пресните спомени от сблъсък на Лацио срещу роден тим е през есента на 2009 година. Тогава "Левски" и Лацио са заедно в една група в Лига Европа. В София "сините" претърпяват тежка загуба с 0:4. Това е най-голямото поражение на "Левски" у дома в европейските турнири. Треньор на тима от "Герена" по това време беше Ратко Достанич. Впоследствие сръбският треньор беше уволнен и се наложи Георги Иванов-Гонзо и Антони Здравков да поемат тима. Именно този тандем изведе "Левски" до успех насред Рим срещу Лацио на 17 декември 2009 година с 1:0. Единственото попадение реализира Христо Йовов. Победата беше единствена за "Левски" в групите (в останалите пет мача тимът записа пет загуби). И Лацио обаче не успя да продължи напред, а от групата за елиминациите се класираха Залцбург и Виляреал.

ЛАЦИО СРЕЩУ БЪЛГАРСКИ ОТБОРИ

1994/95, Купа на УЕФА, първи кръг
Лацио – Локо (Пд) 2:0
Локо (Пд) – Лацио 0:2

2009/10, Лига Европа, група "G"
"Левски" - Лацио 0:4

Лацио - "Левски" 0:1

СЕЗОН 2013/14 НА ЛИГА ЕВРОПА – ТУК

ГРУПОВАТА ФАЗА - ТУК