"Левски" успя да върне Тодор Христов на Берое. БЛИЦ разбра, че ръководствата на двата клуба са постигнали споразумение и "сините" ще получат 100 000 лева за играча, за когото преди началото на сезона дадоха 180 бона и юношата си Иван Горанов.

24-годишният Тодор Христов по-рано тази зима беше отписан от треньора Николай Костов, но въпреки това предпочете да остана не "Герена", въпреки че беше пратен да тренира с юношеските формации.

Крилото отказа трансфери в "Ботев" (Пловдив) и Локомотив (София), които не бяха склонни да му плащат месечната заплата от 6000 лева, която той взема при "сините". След като днес за пореден път на Христов е било съобщено, че Костов няма да разчита на него, играчът най-после е склонил да си тръгне. Крилото дори се навил на по-ниска заплата под Аязмото.

В същото време пък Илиан Илиев се съгласил да спаси кариерата му, въпреки първоначалните откази да го върне в отбора си. Треньорът на Берое се навил да вземе обратно Христов под крилото си с идеята юношата на Септември (София) да засили конкуренцията в халфовата линия на тима му. Почти сигурно футболистът ще пропусне гостуването на Лудогорец, което е в събота от 15:30 часа в Разград.