Ръководството на "Левски" е склонно да се раздели с един от централните си защитници през този трансферен прозорец. Ако получат отлична оферта, "сините" ще пуснат в чужбина Йордан Милиев или Ромен Ели. През есента на "Герена" имаха недостиг на бранители на тази позиция. В момента обаче такива има в излишък след привличането на Пламен Димов, оздравяването на Димитър Везалов и завръщането на Милиев от наем в Израел.

През пролетта Илиан Илиев ще гради отбора около Везалов. За негова партньор пък има доста кандидати. Ели пропусна един мач на "сините" във всички турнири през есента, но не блесна. Милиев обаче обяви, че иска да се бори за място.

В следващите дни най-важната задача пред изпълнителния директор Иво Тонев не е да продаде някой бранител, а да разтовари бюджета от заплатата на Марсиньо. Скъпо платеният бразилец не попада в плановете на наставника Илиев за пролетта. Офанзивният халф пък няма желание да къса договора си с клуба без да получи солидно обезщетение. Кандидати за подписа му също няма, въпреки че "Левски" е склонен да го пусне и без трансферна сума.