"Левски" ще изиграе общо 8 контроли зад граница по време на зимната подготовка. Както е известно, Николай Костов събира футболистите си за първо занимание за 2012 година на 4 януари (сряда). Наставникът промени традицията "сините" да имат два лагера зад граница, като сега ще бъдат три.

Още на 6 януари 26-кратните шампиони на България заминават за Кипър, където ще останат до 17 януари. На Острова на Афродита "сините" ще изиграят 2 контроли. Очаква се първата от тях да бъде още на четвъртия ден, като съперник почти сигурно ще е Агия Напа или друг местен отбор. Втората проверка ще бъде ден преди завръщането на отбора в София.

След няколкодневна подготовка на клубната база на "Герена" Костов и играчите му ще заминат за първи път в турския курорт Анталия, където от 21 до 31 януари ще изиграят още 3 спаринга. Съперниците за проверките все още не са ясни.

При повторното си отиване в южната ни съседка - от 3 до 12 февруари, "сините" ще изиграят още 3 мача.

Най-вероятно две от тях ще бъдат в мини-турнир с четири отбора, където ще участва и воденият от Красимир Балъков Хайдук (Сплит).

Почти сигурно след завръщането си в България на 12 февруари "Левски" ще изиграе още една проверка преди старта на сезона, която ще бъде девета за зимата. Съперникът най-вероятно ще бъде отбор от "Б" група.