Ръководството на "Левски" отново се насочи към мароканеца с френски паспорт Рашид Хамдани от Аполон (Лимасол). "Сините" са отправили оферта до колегите си от Кипър със завишени параметри от тези на предишното предложение, което беше отхвърлено. БЛИЦ беше първата медия в България, която ви информира, че Николай Костов иска мароканския национал, играещ в момента на Острова на Афродита.

От Аполон дори съобщиха през януари, че "сините" са им предлагали 100 000 евро, но офертата е била отхвърлена. Сега "Левски" дава по-висока сума и се надява на споразумение с кипърците, твърди "Спортал". Източници на БЛИЦ от "Герена" заявиха, че Хамдани продължава да е на дневен ред и Костов силно се надява да го има в състава си. Потърсихме и Иво Тонев, който обаче в момента е зает със сесия в столичната община. 

26-годишният Хамдани е основен футболист за тима от Лимасол. През настоящия сезон е записал 19 мача в шампионата на Кипър, в които е отбелязал 2 гола. През кариерата си халфът е играл и за френските Нанси, Раон Л`Етап и Клермон. Има и 2 мача за националния отбор на Мароко.

В "Левски" имат опит с марокански футболисти. На "Герена" през последните години за различен период играха Рашид Тиберканин, Шакиб Бензукан и Юсеф Рабех. Любопитното е, че наскоро Аполон привлече Бензукан. Треньор на тима е познатият у нас румънец Михай Стойкица.