Ръководството на "Левски" обмисля привличането на халфа на Локомотив (Пловдив) Сержиньо, като по този начин може да бъде решен проблемът с намирането на ново дясно крило. Португалецът ще струва на "сините" 200 000 евро, като половината ще бъдат платени сега, а останалите до края на годината.

Роденият през 1985 година футболист бе привлечен на "Лаута" през януари и бързо си спечели титулярно място, като изигра 15 мача и отбеляза 1 гол.

През 2007 година Сержиньо изкара един полусезон във Вихрен (Сандански), който тогава бе собственост на сегашния президент на Локо Константин Динев. Португалецът дори бе предложен на ЦСКА заедно с тогавашния си съотборник Удоджи, но до сделка на "Армията" не се стигна.

Очаква се при окончателното подписване на договора между "Левски" и Локо (Пд) да бъде записана клауза за процент от евентуален следващ трансфер в чужбина. По тази схема сега на "Лаута" чакат няколкостотин хиляди евро от Гара Дембеле. Нападателят бе продаден от "Левски" на германския тим от Бундеслигата Фрайбург за близо 2 милиона евро.