Срещата между "Левски" (Карлово) и "Ботев" (Пловдив) тази сряда за Аматьорската купа няма да се състои. Причината е, че съперникът на "канарчетата" реши да се откаже от турнира. В Карлово явно осъзнават, че нямат шанс срещу "Ботев", който е убедителен лидер в Югоизточната "В" група и бие наред съперниците си. Селекцията на Марин Бакалов в края на август игра с "Левски" (Карлово) и надделя с категоричното 5:1.

Заради отказа на съперника "канарчетата" преминават в следващия кръг и ще играят срещу Вихър (Белозем). Двубоят ще е тази сряда, а "Ботев" ще гостува в Белозем.

В същото време пък ръководството на "канарчетата" също реши да загърби мачовете за Аматьорската купа и ще пусне юношите да продължат участието в турнира. Привилегията да защитават името на най-стария български клуб едва на 16-годишна възраст ще имат момчетата от набор`94 с треньор Слав Славов. Тази селекция участва в регионалното първенство при младшата възраст.

Победителят от мача Вихър (Белозем) - "Ботев" ще срещне Марица в регионалния финал за излъчване на победител от пловдивска област. /БЛИЦ