Отборът на "Левски" се включи в поредната благотворителна инициатива, с която цели да окаже помощ на 24-годишно момиче, изпаднало в беда.

Лъчезарната Сани се нуждае от спешна животоспасяваща трансплантация на стволови клетки, след като преди 3 години получава уголемяване на шийните прешлени. След направеното лечение в Германия заболяването леко утихва, но в началото на 2009 се възобновява и Сани отново е с прогресия на десностранна шийна лифаденомегалия.

Следва ново лечение в Германия, а след това и в България, но за съжаление се налага да стигне до Израел. Вече над четири месеца, от 06.08.2010 г., Сандра е с родителите си в болницата в Израел. След направените там изследвания, лекарите регистрират тежката диагноза – лимфом на Ходжкин 4-ти последен стадий – „Обстрел на шията”.

Лекуващият екип в Израел дава 100 % гаранция за успех на лечението. Колко струва животът на Сани? До момента за неуспешното лечение в България са похарчени над 100 000 евро благодарение на добри хора, приятели, заеми и кредити. Сега обаче животът на Сандра зависи от животоспасяваща трансплантация, която е на стойност 119 382 евро.

Случаят на Сани е минал през инстанции към Министерство на здравеопазването, Фонд за лечение в чужбина, Фонд трансплантация.

За почуда отказана и е среща с г-жа Теодора Захариева, а отговорът от всички инстанции е "НЕ"! Обяснението е, че законите и наредбите не позволяват да се поеме спасяването на момичето, защото Израел не е европейска държава, а това е единственият й шанс да бъде излекувана.

Сани живее, учи и работи и си плаща здравните осигуровки в европейска България, но същите тези институции отказват да й помогнат и продължават да я насочват за лечение в България, където единственият възможен изход е фатален! Сега тя продължава да се лекува, като ежедневно е подложена на терапии и инжекции. Семейството й е плътно до нея и през последните две години родителите й дават живота си, за да спасят единственото си дете.

Сани е студентка по право в 5-ти курс, владее писмено и говоримо английски, немски и руски език.

Всеки, който пожелае, може да помогне на Сани, като изпрати СМС с текст DMS SANDRA на кратък номер 17777 за всички мобилни оператори. Съобщението ще бъде таксувано 1,20 лева с ДДС.
Ето и линк към официалния сайт, който съдържа цялата информация за случая, както и всички необходими документи, сметка и дарителска кампания http://www.help-sandra.org /БЛИЦ