Ръководството на "Левски" е хвърлило око на защитника на Пирин (Гоце Делчев) Димитър Пиргов. Скаути на "сините" на няколко пъти са наблюдавали играта на брата на вратаря на Литекс Илко Пиргов, информира "Тема Спорт".


Той до момента е несменяем титуляр в състава на Тенчо Тенев. Има 14 мача този сезон в А група, в които успя да реализира 2 гола. Любопитно е, че вкара два пъти за успеха с 3:2 над Черно море - отбора, в който бе на проби миналата зима, но не бе одобрен.


Димитър Пиргов е роден на 23 октомври 1989 година. Висок е 184 сантиметра, тежи 77 килограма. Започва да тренира в благоевградската школа на Ивайло Андонов Пирин 2001. През 2008 година е привлечен в Чавдар (Етрополе). Там става капитан на отбора, а през зимата на сезон 2011/12 решава да напусне и приема офертата на неврокопчани.


"Левски" със сигурност ще купи един защитник по време на паузата. Илиан Илиев търси бранител, който може умело да изнася топката. А младокът отговаря на тази характеристика.


Пиргов не е единственият футболист на Пирин, от когото се интересува "Левски". "Сините" следят и изявите на капитана на тима от Гоце Делчев Петър Лазаров. Той може да играе като вътрешен и десен халф. След края на есенния дял от шампионата е възможно двамата да преминат на "Герена".