Ръководството на "Левски" не прие спокойно наказанието на Гара Дембеле. Както е известно, нападателят бе санкциониран за 2 мача заради дърпане на страничния съдия по време на мача с Локо (Пловдив).

“Останах много изненадан от избирателността на наказанията, които Дисциплинарната комисия налага. Те са основно към Левски. Въобще не оправдавам постъпката на Гара Дембеле, но почти във всеки кръг има поне няколко състезатели, които подлежат на подобни наказания", коментира изпълнителният директор на “сините” Константин Баждеков.

“Ще дам само един пример. Мачът ни с Черно море на “Тича”, когато футболистите на домакините почти изнесоха от терена съдията Николай Йорданов. Наказания обаче нямаше. Това ме навежда на мисълта, че нещата се гледат несправедливо и наредбите на БФС важат само за "Левски". При другите се използва различен критерий. Нищо обаче не може да направим за това", добави Баждеков.

"Ако от началото на сезона се действаше както в случая с Гара Дембеле, някои мачове можеше да не завършат заради липса на футболисти на терена. Доста неприятно е това, което се прави. Имам чувство, че има кампания срещу "Левски". За съжаление фактите клонят към тази моя позиция. Ето и в дербито с Литекс имаше много активни участници в мелето, но това не беше взето под внимание, а основно се търсеше приравняване на наказанията. Лично аз съм много възмутен от избирателните действия, които явно оформят тенденция срещу "Левски", добави Баждеков./БЛИЦ